Motiverende gespreksvoering richting (hervatten van) werk of behandeling

Herken je dat?

  • Iemand geeft aan graag te willen werken en maakt een gemotiveerde indruk. Toch onderneemt hij /zij geen stappen om passend werk te vinden.
  • Uit psychologisch onderzoek is naar voren gekomen dat psychologische behandeling tot een toename van de belastbaarheid kan leiden. Hoewel jouw klant/ cliënt (h)erkent dat er klachten zijn én aangeeft daar graag vanaf te willen, staat hij/zij hier echter niet voor open.
  • Je hebt een goed gesprek gehad met een cliënt en meegedacht over een plan van aanpak in een verzuimtraject of een traject richting werk. Je gesprekspartner is het er mee eens, maar tijdens de volgende afspraak blijkt hij/zij er niet mee aan de slag te zijn gegaan.
  • Jij merkt dat je na een gesprek best “op” bent; je hebt keihard gewerkt om mee te denken en alleen maar tegenargumenten en een grote ‘Ja maar’ te horen gekregen.

Dan biedt deze online training Motiverende gespreksvoering een uitkomst. In de weg naar werk of behandeling is motivatie bepalend en noodzakelijk voor het in gang zetten van een proces naar het gewenste doel. Soms word je echter geconfronteerd met weerstand of angst voor verandering. Of kan de motivatie in het gesprek naar voren komen, terwijl effectieve stappen vervolgens uitblijven. Met motiverende gespreksvoering richt je je op een duurzame gedragsverandering door de autonomie, waarden en sterke kanten van de ander aan te spreken. De methode biedt concrete handvatten om in een gesprek in te zetten en de intrinsieke motivatie van de ander te ontlokken en versterken.

Motiverende gespreksvoering is ontwikkeld in de verslavingszorg met een zeer complexe, moeilijk te motiveren doelgroep. Inmiddels wordt motiverende gespreksvoering bij een grote variatie aan doelgroepen ingezet, van medisch tot bedrijfsleven en van re-integratie tot onderwijs. Met motiverende gespreksvoering help je mensen veranderen. De theorie is overzichtelijk. De methodiek bestaat uit een specifieke basishouding, gesprektechnieken en het leren herkennen van de fasen in het gesprek over motivatie.

In de training komen aan bod:

  • Theorie over motivatie en verandering
  • Fasen in het gesprek over motivatie
  • Jouw effectieve basishouding
  • Gesprektechnieken in het gesprek over motivatie

Naast theorie gaan we aan de slag met casuïstiek uit jullie praktijk en oefenen we met de technieken.

De training is door NVvA geaccrediteerd voor 2,5 PE-punten en door AbSg voor 4 PE-punten.

 

Data
  • Donderdag 16 maart 2023 (13.00 tot 17.00 uur).
Kosten:

€ 295,- per persoon, ex BTW

Klantwaardering:

Uit de evaluaties blijkt dat de training met een 8,5 wordt gewaardeerd!

 

De training kan ook 'inhouse' gegeven worden. 

Heb je interesse in de training Motiverende gespreksvoering richting (hervatten van) werk en behandeling of wens je meer informatie (ook bij vragen over trainingsmogelijkheden in brede zin)? Stuur dan een mailtje naar info@hetblikveld.nl of schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier.