Hoogsensitiviteit en werk

Samen met Werkgelukt biedt Het Blikveld de online training 'Hoogsensitiviteit (HSP) en werk'. Tijdens deze training staat hoogsensitiviteit op de werkvloer centraal. Aan de orde komt onder meer:

  • Wat is HSP en hoe werkt het hoogsensitieve brein?
  • Hoe herken je HSP? Wat zijn de belangrijkste kenmerken?
  • Hoe stel je HSP vast en wat is het verschil met prikkelgevoelige DSM-V stoornissen zoals ASS? 
  • Wat zijn beperkingen en waar liggen juist talenten?
  • Wat is een passende werkcontext en wat zijn rode vlaggen?
  • Welke praktische begeleiding op de werkvloer is wenselijk?
  • Hoogsensitieve medewerkers helpen een persoonlijk prikkelplan op te stellen.

De trainer (onderscheiden met de NOBTRA Young Talent Award 2021 op Diversiteit & Inclusie en tevens ervaringsdeskundige en HSP-coach) zal praktische handvatten geven voor de begeleiding van hoogsensitieve professionals. In de training wisselen kennisoverdracht en interactieve discussies elkaar af, zowel in tweetallen (via break-out rooms) als plenair. Ook is er ruimte voor de inbreng van casuïstiek en kennisdeling met vakgenoten.

Deze training is speciaal voor arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en bedrijfsmaatschappelijk werk ontwikkeld. De training is ook geschikt voor HR medewerkers, leidinggevenden/managers en collega’s. 

De training is geaccrediteerd voor arbeidsdeskundigen (NVvA; 3 PE-punten).

Klantwaardering:

Uit de evaluaties blijkt dat de training met een 8 wordt gewaardeerd!

“Onlangs volgde ik de online training Hoogsensitiviteit en werk. De inbreng van Suzanne en van de gemengde groep deelnemers was voor mij inzicht gevend en inspirerend. Door de interactieve aanpak werd het onderwerp vanuit verschillende gezichtshoeken belicht. Hierdoor lukt het (nog) beter om onderscheid te maken tussen de verschillende oorzaken van een verhoogde prikkelgevoeligheid en hoe hiermee om te gaan. Al met al dus van harte aanbevolen voor bedrijfsartsen, leidinggevenden, HR adviseurs, casemanagers en loopbaanbegeleiders!” 
Linda van der Noordaa, Bedrijfsarts bij Zinzia Zorggroep

Afgelopen week een interessante training gehad over HSP op de werkvloer! Maar liefst 15 tot 20% heeft HSP! Suzanne heeft de training op inspirerende wijze aan 12 professionals gegeven. De eigenschap HSP en neuro diversiteit worden gelukkig steeds beter erkend en herkend binnen bedrijven, maar er is nog veel te winnen. De training is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp: van reïntegratiebegeleiders tot leidinggevenden en mensen die zelf HSP hebben. in 3 uur leer je veel over HSP, o.a. de kenmerken, kwaliteiten en werkomstandigheden die van belang zijn. Een aanrader!” 
Brigiet Doreleijers, Consulent werk bij Weener XL gemeente 's-Hertogenbosch

Data:
  • Donderdag 18 april 2024 (9-12 uur).

Kosten:

€ 295,- per persoon, ex BTW

De training kan ook 'inhouse' worden gegeven. 

Heb je interesse in de training Hoogsensitiviteit en werk of wens je meer informatie (ook bij vragen over trainingsmogelijkheden in brede zin)? Stuur dan een mailtje naar info@hetblikveld.nl.