Burn-out en bore-out (november 2022)

15 november 2022

Hierbij presenteren wij u de nieuwsbrief van Het Blikveld - Specialist in Arbeidspsychologisch Advies. Wij houden u graag op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen ons werkveld en onze organisatie. 

Wat te doen tegen werkstress?

Deze week is het de week van de werkstress. Eén op de zes medewerkers ervaart burnoutklachten, een schrikbarend hoog aantal. Uiteindelijk gaat het allemaal om de juiste balans. Maar hoe krijgen en behouden we die juiste balans? Belangrijk is het managen van de taakdruk. Ligt er meer werk dan er in jouw tijd past? Dan ontstaat er werkstress en moet je kiezen: harder/sneller werken, efficiënter werken, langer werken of minder taken doen. Wie flexibel in kan spelen op onverwachte klussen en (privé)situaties, ervaart minder stress. Al plan je nog zo goed, er komen altijd onverwachte taken of situaties op je pad. Door ‘lege tijd’ in te plannen in je agenda, behoud je de flexibiliteit om hierop in te kunnen spelen. 

Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is essentieel voor een gezonde werkdruk. Veel mensen hebben de neiging om over te werken als de werkdruk te hoog is. Dit is voor een keer niet erg, maar wel als dit structureel gebeurt. Belangrijk is dat je je eigen grenzen aanvoelt én deze ook durft aan te geven. Een goede manager met oog voor de menselijke kant in het werk, helpt je daarbij. Tijdens een werkdag één of meerdere momenten kort stilstaan bij wat je voelt en ervaart, helpt ook om je eigen grenzen beter te leren kennen – en er vervolgens naar te handelen. 

Tenslotte helpt ook bewegen tegen stress. Voor veel mensen helpt sporten om ‘het hoofd leeg te maken’. Door te sporten of te bewegen komen endorfines (geluksstofjes) vrij en neemt de productie van cortisol (stresshormoon) af, waardoor stress vermindert. Onder stress vinden mensen het echter moeilijk om te blijven bewegen. Kies daarom een sport of activiteit die je leuk vindt om te doen, dan is de kans groter dat je in beweging blijft, ook in drukke tijden. 

Risicofactoren

Een hoge werkdruk en weinig regelmogelijkheden in combinatie met perfectionisme en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel zijn bekende risicofactoren voor een burn-out. Wanneer er onderliggend sprake is van prikkelgevoeligheid, zoals onder andere bij autisme, ADHD of hoogsensitiviteit, wordt het bewaken van je eigen grenzen nóg belangrijker. Maar ook medewerkers met een te lage werkdruk en te weinig uitdaging kunnen thuis komen te zitten. Dit noemen we dan een bore-out. Je kunt je dus letterlijk ziek vervelen. Voor mensen met hoogbegaafde kwaliteiten (IQ>130) is het éxtra belangrijk dat zij voldoende uitdaging en zingeving in het werk ervaren.

Wil je weten wat Het Blikveld kan betekenen voor deze medewerkers? Een op maat gemaakt onderzoek geeft inzicht in de capaciteiten, het cognitief functioneren, psychische belastbaarheid en de sterke en minder sterke persoonlijkheidskenmerken. Op die manier kan in kaart gebracht worden waar valkuilen liggen en hoe het werk, de omgeving en de begeleiding zo ingericht kunnen worden, dat de kans op over- of ondervraging geminimaliseerd wordt. 

Naast onderzoeken bieden wij arbeidspsychologische interventies voor mensen die zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen met psychische klachten. De psychologische behandeltrajecten bestaan uit therapeutische interventies gericht op het verminderen van psychische klachten en beperkingen. Onze psychologen hebben een focus op de psychische gezondheid onder meer in relatie tot werk. Een dergelijk traject kan ook worden ingezet ter overbrugging van de wachtlijst in de GGz. 

Daarnaast verzorgen wij diverse trainingen over autisme, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid op de werkvloer, om zo meer bewustwording te verkrijgen welke kwaliteiten en valkuilen hiermee gepaard gaan. De trainingen worden online gegeven, hebben de duur van één dagdeel en worden gegeven door ervaren trainers (die veelal ook nog ervaringsdeskundige zijn of er een ervaringsdeskundige bij betrekken). Kenmerkend voor de trainingen is het interactieve karakter, de focus op arbeid en veel ruimte voor inbreng van casuïstiek en vragen. Bovendien zijn de trainingen geaccrediteerd voor arbeidsdeskundigen en bedrijfsartsen.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan voor meer informatie op onderstaande link en schrijf je snel in, sommige trainingen zijn al bijna vol:

Op de agenda

Accreditatie is toegekend door de AbSg en NVvA. Inschrijven kan via onze website www.hetblikveld.nl

Ben je geïnteresseerd in deze modules en kun je niet op genoemde datum? Stuur dan een mailtje naar info@hetblikveld.nl of kijk op onze website voor nieuwe data.

Minder bereikbaar kerstvakantie

Tussen kerst en nieuwjaar zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Op (aan)vragen per mail krijgt u later dan u van ons gewend bent een reactie. 

Copyright © 2022 Het Blikveld