Blokkeringsrecht

1 december 2020

Blokkeringsrecht
Wanneer iemand deelneemt aan een (arbeids)psychologisch onderzoek geldt in de meeste gevallen blokkeringsrecht. De rapportage mag dan alleen doorgestuurd worden naar de opdrachtgever wanneer de cliënt daar toestemming voor geeft. Het blokkeringsrecht geldt  echter niet altijd. Wanneer iemand een uitkering van de gemeente ontvangt, geldt er bijvoorbeeld geen blokkeringsrecht op de door de opdrachtgever geformuleerde vraagstelling. Dit betekent dat een beknopt antwoord op de vraagstelling wordt doorgestuurd naar de opdrachtgever, indien de cliënt niet wil dat de volledige rapportage wordt doorgestuurd.

Gelukkig maken wij het zelden mee dat een cliënt zich beroept op het blokkeringsrecht. Het is immers voor alle partijen een vervelende situatie. Een gesprek over de pijnpunten en de consequenties van blokkeren evenals de mogelijkheid bieden om de eigen visie toe te voegen aan het rapport, zorgt er in de meeste gevallen voor dat de client alsnog toestemming geeft om het rapport door te zenden.

Klanttevredenheidsonderzoek
In mei 2016 heeft Het Blikveld een onafhankelijk onderzoek uit laten voeren naar de klanttevredenheid onder onze opdrachtgevers en cliënten. Uit dit onderzoek blijkt dat de dienstverlening van Het Blikveld goed gewaardeerd wordt door zowel opdrachtgevers als cliënten.

Opdrachtgevers beoordelen onze dienstverlening gemiddeld met een 8,8. Sterke punten die in het onderzoek naar voren komen zijn de professionele, open, transparante en meedenkende houding van onze psychologen. De kwaliteit van onze rapportages wordt gewaardeerd om de handvatten en praktische bruikbaarheid van de adviezen. Ook de doorloopsnelheid wordt als onderscheidend genoemd. Cliënten beoordelen onze dienstverlening gemiddeld met een 8,7. Hierbij is gekeken naar de communicatie vooraf, het contact tijdens het onderzoek en de leesbaarheid en bruikbaarheid van het rapport en de adviezen. Wij zijn blij met deze beoordeling en blijven open staan voor verbeterpunten.

Copyright © 2016 Het Blikveld, Alle rechten voorbehouden